ASKESPREDNING

Få den vejledning du behøver

Askespredning er en populær og smuk gestus, som samler familien og nære pårørende om et helt særligt øjeblik. Hos Begravelsesforretningen Per Ryevad kan vi assistere jer i hele processen;

Vi kan arrangere det for jer. Så I er sikre på at seancen foregår på en smuk og respektfuld måde og – ikke mindst – at alle forholdsregler i forbindelse med askespredningen overholder forskrifterne. Der er således en række krav som skal være opfyldt før der kan gives tilladelse. Askespredningen skal desuden foregå over åbent hav eller ved større fjorde og bugter. Det er således ikke tilladt at sprede asken over land eller nær/over søer eller at sænke urnen med asken ned i havet.

Hvordan foregår askespredning?

Afdødes efterladte kan stå for askespredningen og støttes typisk i processen af en bedemand. Hos Begravelsesforretningen Per Ryevad har vi hjulpet en række familier i Aalborg og Nordjylland med arrangering af en bisættelse med efterfølgende askespredning. Vi sørger for udlevering af asken i en såkaldt søurne og sikrer at familien er informeret om reglerne så askespredningen sker på en værdig og respektfuld måde.

Vi kan gøre det for jer; så sender vi urnen med specialkurér til Kokkedal i Nordsjælland hvorefter den bliver sejlet ud på Øresund og spredt dér. Det koster kr. 1.500,-

Vi kan formidle en kontakt til flere både/fartøjer som tilbyder at sejle ud med urnen og hvor der er plads til at familien også kan være med. Udgangspunkter er Hirtshals (Skagerak), Grenaa (Kattegat) og Langeland (Bælter og Øhav) Prisen er ca. 5.000,- med deltagelse af familien og ca. 1.500 uden deltagere.

Info om askespredning:

  • Skal foregå over åbent hav
  • Urnen må ikke nedsænkes i vandet
  • Urnen destrueres efter seancen
  • Seancen må ikke vække opsigt/anstød

Kontakt en bedemand fra Begravelsesforretningen Per Ryevad for yderligere oplysninger om askespredning over åbent hav i Danmark.

Beregn din pris

Med vores prisberegner, kan du nemt få et overblik over hvad prisen, for den valgte ydelse vil koste dig.

Bisættelse med askespredning ved Begravelsesforretningen Per Ryevad – det hjælper vi med:

  • Samtale med familien – sådan gør vi
  • Håndtering og afhentning af afdøde
  • Rustvognskørsl(er)
  • Koordinering af ceremoni
  • Kiste, ligtøj, blomster og søurne

Deling af asken

Det er muligt at dele asken efter en bisættelse i tilfælde af, at man ønsker at få den ene halvdel spredt over åbent hav og den anden halvdel gravet ned på en kirkegård. Har afdøde også familie eller nære pårørende i udlandet er det også udbredt at få dele af asken transporteret udenlands.

Kontakt

Begravelsesforretningen Per Ryevad – døgnservice: tlf. 98 14 24 40

Spredning af aske er ofte et ønske fra afdøde og er derfor en god og bekræftende oplevelse for familien, som opfylder afdødes sidste vilje på en smuk og værdig måde. Kontakt Begravelsesforretningen Per Ryevad og hjælp og rådgivning fra en erfaren bedemand, som ved hvad der skal til, for at skabe et mindeværdigt sidste farvel.